ART ME!

Juni’s ART ME! er et portræt af den brilliante billedkunstner Ulla Bech-Bruun, som her på www.annlinnemann.blogspot.dk forklarer baggrunden for nogle af hendes værker:

“En underarmsprotese til påspænding ud over en fuldt funktionsdygtig kropsdel – ender ikke i en hånd, men i en løvefod..

DetLER_UBB_P1120068

En protese i porcelæn til et ‘helt’ legeme hæmmer kroppens udfoldelse fremfor at facilitere den – ufuldstændiggør det normale fremfor at normalisere det ufuldstændige. Men tilføjer denne ufuldstændiggørelse en mytologisk styrke, der gør den til en magtfuld udvidelse – en arm version 2:0..?

protese1web2 Protesepaaweb
I dette værk videreudvikler jeg værkets direkte relation til kroppen, som jeg begyndte at undersøge i mit sidste værk; en pladerustning i porcelæn, og kombinerer denne undersøgelse med Dyrets form, som har spøgt i mine tidligste værker. Protese vil tage skridtet videre og undersøge hvad der sker, når man indfører en begrænsende forlængelse/omformning af kroppens fysiske form fremfor/foruden en beskyttelse.

15334 15335-635x410 BACKweb barnet

Værkerne er interessante pga deres unheimlichkeit – de er på én gang velkendte og fremmede, tiltalende og frastødende. Dette skyldes sammenstødet mellem deres omhyggelige udførsel, der peger på stort tidsforbrug og omhu og deres fremmede-og-alligevel velkendte indhold. Kælent forfald, kan man næsten sige.

 

PANSERWeb
Jeg er uddannet og praktiserende psykolog og meget optaget af den udbredte og i mine øjne falske opdeling mellem krop og sind. Jeg forsøger i mine værker at kropsliggøre sindet og sindsliggøre kroppen. Inspiration er bl.a. Louise Bourgeois, David Lynch, Frankensteinmyten, Kant..

Ulla Bech-Bruun - www.ullabech-bruun.dk 
- installation/objekt/mixmedia.. psykologisk – poetisk

ART ME:

 

The Originals

 

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

The Originals

 

Make-up og hår:

Lillian udnyttede Ullas store flotte hår, som er touperet og tilføjet ekstra fylde med tørshampoo.
På den måde får man det flotteste løvindemanke, der holder rigtig godt.

Make-uppen er holdt i naturlige toner på øjne og læber, som fint og diskret fremhæver Ullas naturlige træk.
Brynene er tegnet let op, for at give dem en naturlig fylde.
Under hvert bryn har Lillian lagt en smuk blå linje -det naturlige look skulle have en mystisk og futuristisk dimension, som kunne matche Ulla og hendes værker.
_DSC2782©_DSC2781©_DSC2783©_DSC2785©
Behind the scenes:

Det var en fantastisk oplevelse at være på besøg hos Ulla -det fineste lille hus, med smarte indretningsløsninger og smukke detaljer. Meget var bevaret fra husets tidligere ejer, så der var retro 1970′er tapeter at finde på væggene, som flot matchede Ullas farverigt malede gulve. I hele huset kan man gå på opdagelse i Ullas værker, som har fundet deres hjem i dette lille fine hus, som om de altid var tænkt til at skulle bo der._DSC2893© _DSC2784©_DSC2799© _DSC2791©_DSC2909©_DSC2892© _DSC2897© _DSC2894©_DSC3146© _DSC3145©

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>